Adana gezimiz sırasında uğradığımız lezzet duraklarından bir tanesi ‘’Meşhur Kaburgacı Yaşar Usta’’ oldu.
Restorana girer girmez Yaşar Usta’nın enerjisi ve güler yüzüyle karşılaştık. Hemen güzel bir masa hazırlandı ve biz de güzel sohbetimize başladık. Öncelikle sizlere Yaşar Usta’nın azim dolu hikâyesinden kısaca bahsetmek istiyoruz.
Yaşar Usta, Osmaniye’de aşçılık yaparken Adana’ya gitmeye karar vermiş ve Adana’da ufacık bir yerde bir metrelik mangalında lezzet serüvenine başlamış. Osmaniye’den Adana’ya her gün dolmuşla gidiş dönüş yapan Yaşar Usta, Osmaniye’de alışagelmiş, bildiğimiz kaburganın sulu yemeğini yapıyorken Adana’ya gelince kaburganın kebabını yapmaya karar vermiş.
Bu işe 1998 yılında küçük bir dükkânla başlamış. Dükkânında ufak bir tezgâhı olan Yaşar Usta ilk başlarda hiç siftah yapamamış olmasına rağmen, Adana halkına kendini tanıtmak için her gün çabalamış.
(Yaşar Usta'nın İlk Başladığı Yer )
( Daha sonra zamanla şimdiki halini almış)
O dönemde kaburga yağlı olduğu için pek tercih edilen bir et değilmiş. Yaşar Usta kendini duyurmak adına sprey boyayla duvara kaburgacı yazıyor ve insanlar “Kaburgacı” yazısını “Kurbağacı” olarak okuyorlarmış.(O dönemde, ilaç firmaları için bataklıktan kurbağa toplanıyormuş.)
( Al Jazeera Tv de ki Yayından Bir Görüntü )
Yaşar Usta, usta bir kebapçı olmanın yanı sıra sosyal medyayı da bir o kadar iyi kullanıyor.
Yaşar Usta’ya Adana’da siz başka hangi yemekleri yersiniz diye sorduğumuzda, “ Ben her gün kebap yerim. Kebap yemediğim zaman başım döner” diye hoş bir cevap veriyor. Sosyal medya ile ilgili sohbetimiz sırasında ise “ Ben reklam vermem, ancak reklamcılar bana röportaja gelir” diyor.
Son olarak işin sırrını soruyoruz. “ Ben her zaman insanların cebini değil, kalbini kazanmaya çalıştım” diyerek doğru ve dürüstlüğün insan hayatındaki önemine vurgu yapıyor.
Yaklaşık bir buçuk yıl önce ikinci dükkanını da açtı. İlk restoranında kaburga, kaburga kıyması, kuşbaşı, lokum ve ciğer sunarken, yeni restoranında bunların yanında müşterilerine tavuk eti seçeneğini de sunuyor. Ayrıca tatlı olarak Künefe ve Diyarbakır Burma Kadayıfı da yemeğin üzerine güzel gidebilir.
Kebap, 6 çeşit salata ve yağlanmış pide ekmekler ile servis ediliyor.
İçecek olarak kendi yaptıkları yayık ayranını içmenizi tavsiye ederiz.
Özellikle kaburga kuşbaşı ve kaburga kıyma kebabına bayıldık. İlk kez böyle harika ve farklı bir lezzet tatmış olduk. Kaburgayı kebaba dönüştürme fikri ve başarılarından dolayı kendisini kutluyoruz.
Ziyaretimiz sırasında baştan sona harika misafirperverliği için Yaşar Usta’ ya teşekkür ederiz.
Meşhur Kaburgacı Yaşar Usta, menü-fiyat ve iletişim bilgilerine ulaşmak için tıklayınız.